Om oss

Här älskar vi film, vi tycker film är det bästa som finns och vi hoppas du håller med! Här kommer du kunna läsa om allt som hör film och hemmabio till, allt från hur du kopplar datorn till kablar och bygget av din egen biosalong.

Visst säger man att film är bäst på bio, vi tycker den är bäst på bio om man har sin egen bio hemma. Självklart är det kul att se en riktigt bra film på en stor skärm med bra ljud, men att sitta inklämd i en biosalong med trehundra andra människor som pratar och skymmer bilden är inte vår dröm. Vi vill sitta bekvämt i vår egen soffa och kunna poppa så mycket popcorn vi mäktar med.

Drömmen om en salong

Många drömmer om en egen biosalong hemma, visst är det inte alla som har plats med en salong men man behöver inte ha en som rymmer hela grannskapet. Vill man titta på film på ett bekvämt och bra sätt kan man med små medel förvandla även det minsta rummet till en egen biosalong. Läs vidare på sidan för tips som hur du skapar din egen salong!

Filmhistoria

Alla har vi olika smak när det kommer till film, det säger sig självt. Vi brinner för bra film o alla genrer, för oss spelar det ingen roll om det är drama, skräck eller en romantisk film. Film är en konst och tekniken bakom film skapades ut en rad olika uppfinningar i slutet på 1800-talet. Den absolut första filmen som visades var av bröderna Lumière i Paris 1895 men tyvärr har många av de tidiga filmerna gått förlorade under historiens gång. Vidare kom ett flertal kortare stumfilmer, efter att bröderna Lumières teknik kombinerats med fonograftekniken kunde ljud och bild presenteras samtidigt. Man brukar säga att färgfilmen fick sitt stora genombrott med filmen Borta med vinden från 1939.